logo

MİR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ANONİM ŞİRKETİ

Araştırma Merkezi

HAKKINDAdown-arrow

Mir Unique Solutions, bütünleşik ve disiplinler arası yaklaşımla uygulamalı araştırma faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten ve geliştirdiği iş modelleri ile bunları ticarileştiren bir Ar-Ge firmasıdır. 2007 yılı öncesine kadar Türkiye’nin boru sektöründeki lider firmalarından Dizayn Grup’un Ar-Ge departmanı olarak faaliyet yürütmüş sonrasında bağımsız bir Ar-Ge şirketi haline gelmiştir. Şu an termoplastik ve termoset kompozit teknolojileri, polimer işleme teknolojileri, kalıp-makine geliştirme, otomasyon teknolojileri, enerji teknolojileri, boru teknolojileri ve tarım teknolojileri gibi alanlarda Ar-Ge çalışmaları yürütmekte ve danışmanlık hizmeti vermektedir.


 “Bilgiyi Yöneten Geleceğe Yön Verir” mottosu ile yola çıkan Mir Ar-Ge’de, Bütünleşik (Holistic) ARGE yaklaşımını kullanarak teknoloji geliştirme faaliyetleri yürütmektedir.

Türkiye’deki yaygın olarak kullanılan, ürün geliştirme ve/veya adımsal iyileştirme (Incremental Improvement) çalışmalarının aksine, Bütünleşik Arge yaklaşımı, Mir Ar-Ge’de, disiplinler arası bir çalışmayla A’dan Z’ye tüm faaliyetlerin gerçekleştirilmesine imkan sağlar. Bütünleşik Arge yaklaşımı ile yürütülen ARGE faaliyetleri sonucunda yüksek katma değer oluşma potansiyeli doğar.

Mir Ar-Ge’de teknoloji geliştirme faaliyetlerinin tamamı, Project Management Institute (PMI) Standartları temel alınarak geliştirilmiş ve dokümante edilmiş olan Proje Yönetimi Metodojisine uygun olarak Proje Yönetim Ofisi (PYO) desteği ve denetimi ile yürütülür. Bir projede, kavram geliştirme (proje öncesi süreç), başlangıç, planlama, yürütme ve kapanış aşamasının her birisi yaşatılarak, projenin kayıt altına alınması sağlanır. Bu sayede proje bazındaki paydaş kayıtları, risk analizi, problem kayıtları gibi kritik bilgiler kurumsal bazda temin edilerek “Kurumsal Hafıza”nın oluşturulması sağlanır. Projelendirme çalışmalarında her bir projenin Proje Yöneticisi ve Proje Sponsoru, Teknoloji Yönetim Kurulu (TYK) tarafından atanır. Ayrıca TYK, projelerin beyin fırtınası toplantılarının da yapıldığı platformdur. Projenin risk ve belirsizliklerinin azaltılması amacıyla Aşama Eşiği (stage/gate) yaklaşımı kullanılmakta ve kritik aşamalarda Devam/Tamam (go/no go) kontrolü kararları ile yol alınmaktadır.

Mir Ar-Ge’de, teknoloji geliştirme faaliyetleri, Teknoloji Hazırlık Seviyeleri (THS) dikkate alınarak sınıflandırılmış farklı proje kategorilerinde yürütülmektedir.

Teknoloji Odaklarımız:
Eğitim Hizmeti
Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi Danışmanlığı
Teknoloji Geliştirme ve Danışmanlığı
Test ve Laboratuvar Ölçekli Üretim Hizmetleri

İDARİ BİLGİLER

Kuruluş/Başlangıç Yılı: 2007

Kurucuların Sektör Deneyimi: 10 yıldan fazla

Çalışan Sayısı: 51-250

Kuruluşun Teşvik Statüsü: Ar-Ge Merkezi (5746 sayılı kanun kapsamında), Teknopark Firması (4691 sayılı TGB kanunu kapsamında)

İŞ FAALİYETLERİ

Yurtdışı Faaliyetleri: Yurtdışı İşbirliği Tecrübesi Var

Kamu İş Tecrübesi: 5'ten Fazla Proje

Yürütülen Faaliyetler: Araştırma

TEKNİK YETKİNLİKLER

Bilim ve Teknoloji Alanları: Çevresel Faktörler ve Karşı Önlemler,  Polimer Teknolojisi ,  Isıtma, Soğutma ve Havalandırma

Fikri Sınai Mülkiyet Varlığı: Faydalı Model,  Ulusal Patent,  Tasarım Tescil,  Marka Tescil,  Uluslararası Patent

Destek Alınan AR-GE Programları: TÜBİTAK TEYDEB,  TAGEM,  AB Ufuk,  KOSGEB Girişimcilik

PROJE BİLGİLERİ

İş Birliği Yapılacak Proje Türü: AB Diğer,  KOSGEB İş Birliği,  TÜBİTAK yapay zeka ekosistem,  AB Eureka,  Teşviksiz İşbirliği,  AB Ufuk Avrupa,  TÜBİTAK siparişe dayalı Ar-Ge

Benzer Proje Türlerindeki Deneyim: 5'den Fazla Proje

ÇÖZÜM BİLGİLERİ

Aranan Çözüm Türü: Fikir,  Ar-Ge Hizmeti,  Ara Ürün,  Nihai Ürün

Sunulan Çözüm Türü: Ar-Ge Hizmeti,  Ara Ürün,  Patent,  Nihai Ürün

LİSTEYE EKLE

LİSTEYE EKLE