PRIMA PROJESİ EĞİTİMİ
Biosfer Su ve Tarım Teknolojileri
Proje Partneri;
AB Ufuk Avrupa
Kısa Açıklama:
PRIMA programında fon kazanmanın nasıl olduğunu ve bu kapsamda kurum içi Argenizi nasıl geliştirebileceğinizi konuşalım. Kurumsal gelişiminiz için uluslararasılaşma yolunda PRIMA ile, Akdeniz yenilikçi ekosisteminde gerçekten fark yaratabilirsiniz.
Hedef Kitle:
Uluslararası Alanda İlerlemek Üzere Akdeniz'de Bulunan Firmalar, STKlar ve Projelerle İlgilenenler
İlan İçeriği:
Horizon kapsamında olan PRIMA (Partnership for Research and Innovation in Mediterranean Area) programına proje hazırlamak ister misiniz?
Öyleyse, Biosfer bu konuda da hizmet sunmaya hazır.
Detay ve koşullar için ulaşabilirsiniz.
İlan Sahibi Hakkında:
Akademik bir girişim olarak Kahramanmaraş Teknokent’te 2021 yılında kurulan Biosfer, bugüne kadar 3 proje yönetmiştir. Bu projeler sırasıyla: 1.Yağmur Suyu Hasadıyla Optimal Su Programlama 2.Programlanabilir Akıllı Su Deposu 3.İhmal Edilmiş ve Az Yararlanılan Bitkilerden(Neglected and Underutilized Species-NUS) Faydalanmak Üzere İklim Değişikliği Temelli Eğitim Modülü.
Projeler ile ilgili kısa bilgiler:
1. Yağmur Suyu Hasadıyla Optimal Su Programlama
Bu proje, firma grubundan çok kırsal yerleşim alanlarındaki küçük ev tipi bağ/bahçe yetiştiricilerine odaklanmaktadır. Bu doğrultuda, proje içerisindeki çalışmalar ve aktivite yığınları şu şekildedir: 1.Proje ile ilgili işlerin gerçekleştirilmesi ve kamuya tanıtımı 2.Yağmur suyu hasadı için yağmur kapasitelerinin haritalamasının Kahramanmaraş için ortaya konulması 3.Yağmur suyu hasadı mekanizmalarının optimal fayda sağlayacak 2.aşamadaki veriler kullanılarak belirlenmesi 4.Optimal fayda getiren her coğrafyada kullanılacak yağmur suyu hasadı mekanizmasının çizimi 5.Örnek Kurulumun Gerçekleştirilmesi (Kahramanmaraş İli, Türkoğlu İlçesi, Şekeroba Mahallesi) 6.Su tasarrufu indeksinin oluşturulması 7.Proje raporu ve kapanışı, kamuoyu ile çıktıların paylaşılması
2. Programlanabilir Akıllı Su Deposu
Çalışmanın ürünü, WIFI tabanlı mikrodenetleyici ünitesi (MCU) kullanılarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Tanktaki su seviyesini tespit eden sensörlere bağlanır. Gönderilen su seviyesi verileri sensörler MCU'ya tankın DOLU olduğunu söyler, MCU normalde AÇIK olan Solenoid valfi yönlendirir otomatik olarak KAPATMAK için analiz eder. Bu şekilde, kullanıcının KAPALI duruma getirmek için tanka erişmesine gerek kalmaz. SWaTS'li mekanizması ve Whitebox testinde gözlemlendiği gibi, tankların taşmasını etkili bir şekilde ortadan kaldırabilir ve gerçek zamanlı su seviyesi belirleme kapasitesine sahiptir. Bu nedenle SWaTS'in su israfını azaltmaya yardımcı olabileceğini söylemek aynı şeydir.
3.İhmal Edilmiş ve Az Yararlanılan Bitkilerden(Neglected and Underutilized Species-NUS) Faydalanmak Üzere İklim Değişikliği Temelli Eğitim Modülü
İhmal edilen ve az yararlanılan türlerin gıda olarak kullanılması, daha sürdürülebilir bir gıda üretimine katkıda bulunabilir. Bu türlerin çoğu, geleneksel tarım ürünlerine göre daha az su ve gübre gerektirir. Bu, su kaynaklarının korunmasına ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabilir. İhmal edilen ve az yararlanılan türler, genellikle geleneksel tarım ürünlerine göre daha yüksek besin değeri içerir. Bu, daha sağlıklı ve daha besleyici gıdalara olanak tanır. İhmal edilen ve az yararlanılan türler, genellikle daha erişilebilir ve uygun fiyatlı olabilir. Bu, özellikle düşük gelirli topluluklar için gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olabilir. Dolayısı ile devam eden bu proje ile, oluşturulacak bir eğitim modülü sonucunda iklim değişikliği konusunda da Biosfer deneyimli hale gelecektir.
BiosferST’nin Misyonu
Su ve tarım teknolojilerinde inovasyon yoluyla hassas su ve tarım ürünleri sunmak.
BiosferST’nin Vizyonu
Araştırma yaparak ve veri işleyerek, yüksek adaptasyon nitelikli hassas tarım uygulamalarında uzmanlaşmış dijital su ve tarım uygulamaları alanında uluslararası başarılı bir firma olmak.
BiosferST’nin Değerleri:
1.Sürdürülebilirliği Desteklemek: Biosfer, su ve tarım kaynaklarının gelecek nesiller için korunmasını ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını savunmaktadır.
2.İnovasyonu Sağlamak: Biosfer, su ve tarım sektörlerindeki sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmeye ve uygulamaya koymaya kararlıdır.
3.İşbirliğini Baz Almak: Biosfer, akademisyenler, girişimciler, çiftçiler ve diğer paydaşlarla yakın iş birliği yoluyla hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır.
4.Eğitim Çabalarını Desteklemek: Biosfer, su ve tarım teknolojileri hakkında farkındalığı artırmak ve çiftçilerin becerilerini geliştirmek için eğitim programları sunmaktadır.
5.Floristik Çeşitliliği Geliştirmek: Biosfer, az bilinen ve az kullanılan bitki türlerinin potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarımsal çeşitliliği teşvik etmek için çalışmaktadır.
Yer Bilgileri:
Kahramanmaraş, Türkiye